Met je eigen tupperware vlees en vis halen bij de Carrefour in Spanje

door admin
Met je eigen tupperware vlees en vis halen bij de Carrefour in Spanje

Het gaat om een nieuwe stap in het actieplan ‘Act for food’ dat door de keten in september 2018 werd gelanceerd. Het bedrijf wil hiermee de ‘wereldleider worden op het gebied van voedseltransitie’ en daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu.

Toegestaan zijn transparante plastic of glazen bakjes alsook andere zakken of netjes waarmee klanten fruit en groente kunnen kopen die niet is voorverpakt in specifieke hoeveelheden.

Onder de hashtag #Reutiliza wil Carrefour de hoeveelheid plastic materialen drastisch verminderen door het ‘bieden van duurzamere alternatieven aan de consument’.

Om klanten ertoe aan te zetten meer materialen te hergebruiken heeft Carrefour de eerste recyclebare en bioafbreekbare plastic bakjes gelanceerd voor de visafdeling. Daarnaast introduceert het bedrijf verpakkingsmateriaal met minder grammage voor kant-en-klaar-maaltijden, de zakjes bij de fruitafdeling, de papieren zakjes voor de vleeswaren en de dopjes van enkele merken water in plastic flessen.

De maatregelen worden toegelicht op een speciale website waar ook allerlei tips en adviezen te lezen staan over hoe je als consument je bijdrage kunt leveren en op welke manieren Carrefour je daarbij helpt. De supermarkt beschikt eveneens over een uitgebreid assortiment aan biologische producten en introduceerde onlangs biologisch afbreekbare wegwerpbordjes, -glazen en -bestek voor eenmalig gebruik. 

Dit vind je misschien ook leuk