Aardbeving in Pyreneeën gevoeld tot in Barcelona

door admin
Aardbeving in Pyreneeën gevoeld tot in Barcelona

De naschokken waren lichter. De beving vond plaats op 3 april om 17:35 uur. Het epicentrum lag in de gemeente Montferrer in de streek Alt Urgell (Lleida) op slechts één kilometer diepte. Dit werd bevestigd door het Catalaanse Geofysische en Sysmologische Instituut (ICGC).

De aardbeving was te voelen in vijftig plaatsen, waaronder ook gemeenten in de provincies Zaragoza en Huesca. Met een dergelijke intensiteit worden bevingen meestal waargenomen binnen in gebouwen, maar niet buiten. Er zijn geen mensen gewond geraakt en tot nu toe geen meldingen gemaakt van materiële schade. Volgens het IGN worden tegenwoordig meer bevingen waargenomen als gevolg van verfijndere meetinstrumenten. Een woordvoerder van het instituut stelt de bevolking gerust met de mededeling dat ‘we ons op dit moment in een periode van lage seismische intensiteit bevinden’. 

Van alle telefoontjes kwamen er ook vele binnen uit het stedelijk gebied rond Barcelona. Het gaat dan volgens de autoriteiten ook om de zwaarste beving van de 21ste eeuw in Catalonië.

Eerder op woensdag om 15:29 uur was er al een beving van 4,2 op de Schaal van Richter bij de gemeente Berga in de provincie Barcelona. Hiervan lag het epicentrum op een diepte van één kilometer in de gemeente Ribera d’Urgellet Deze beving werd gevoeld in 18 plaatsen in de vier Catalaanse provincies en ook in de provincie Huesca. 

Dit vind je misschien ook leuk