Deliveroo verdubbelt aanwezigheid in Spanje in twee maanden tijd

door admin
Deliveroo verdubbelt aanwezigheid in Spanje in twee maanden tijd

Deze uitbreiding houdt in dat het aantal restaurants dat zich met de bezorgdienst verbindt, wordt uitgebreid. Op dit moment zijn dat er 5.000 en dat moeten er 6.400 worden. Bovendien worden tussen 100 en 150 nieuwe bezorgers aangenomen om het huidige aantal van 1.500 aan te vullen.

Voor 7 juni zal Deliveroo ook maaltijden bezorgen in de gemeentes Torrejón, Coslada, Fuenlabrada, Rivas, Parla-Pinto, Collado Villalba, Tres Cantos y Colmenar Viejo in de regio Madrid. In Terrasa, San Cugat, Sabadell, Mataró in Barcelona en in de provincie Cádiz in San Fernando en Jerez de la Frontera en tot slot in Cartagena (Murcia). 

Het bedrijf regelt zodoende aanwezigheid niet alleen in de grote Spaanse steden, maar ook in de aangrenzende plaatsen. Op wereldwijd niveau is Deliveroo al aanwezig in ruim 500 steden in 14 landen, werkt samen met circa 80.000 restaurants en werkt met 60.000 bezorgers.

In Spanje bestaat er controverse over de relatie die het bedrijf heeft met de bezorgers. De Spaanse Seguridad Social heeft een rechtszaak tegen Deliveroo aangespannen die gepland staat op 31 mei. Na een onderzoek van de arbeidsinspectie concludeerde deze dat het bedrijf werkt met ‘valse zelfstandigen’ en zodoende premiebetalingen aan de sociale zekerheid ontloopt. 

Dit vind je misschien ook leuk