Zon en warme temperaturen keren weer terug in Spanje

door admin
Zon en warme temperaturen keren weer terug in Spanje

Het laatste weekend in april komt de zon – en daarmee hogere temperaturen – weer terug in Spanje. Aemet heeft vandaag in de Spaanse krant ABC voorspeld dat het de komende dagen nog zal regen en dat de koude wind de boventoon zal voeren op het Iberisch schiereiland. Het weercentrum laat weten dat van woensdag tot en met vrijdag nog vrij veel regenbuien zullen vallen met uitzondering van de gebieden aan de Middellandse Zee. Ook zal er in de bergen in het midden en noordoosten van Spanje nog tussen de 1.000 en 1.200 meter sneeuw te vinden zijn.

Vanaf vrijdag komt er vanuit het zuidoosten een hogedrukgebied Spanje binnen dat zorgt voor stabiel weer in een groot deel van Spanje. Alleen in het uiterste noorden zal nog sprake zijn van regen. De temperaturen zullen geleidelijk aan weer omhoog gaan en vanaf zondag zal de temperatuur in het midden en zuiden van Spanje weer boven de 25 graden uitkomen.

Waarschuwingen Aemet vooral in kustprovincies

De extreme storm en regenval van de afgelopen dagen zorgde voor veel problemen in verschillende delen in Spanje. In totaal werd er in de volgende provincies code geel afgekondigd vanwege rukwinden en hevige regenval: Girona, Tarragona, Castellón, Ibiza, Formentera en Mallorca. In Menorca was er zelfs code oranje afgekondigd. In Barcelona, Alicante en in Valencia werd code geel afgekondigd vanwege hevige regenval, rukwinden en hoge golven.

Valencia

Dat het weer van de afgelopen dagen extreem was, was goed te zien in de Valenciaanse provincie Alicante. Daar viel de afgelopen dagen zo’n 278 liter per vierkante meter en moesten er honderd mensen uit auto’s en huizen worden gered door de zware regenval die zorgde voor overstromingen in de provincie.

Dit vind je misschien ook leuk