Telefonica lanceert eigen Netflix in Spanje

door admin
Telefonica lanceert eigen Netflix in Spanje

Deze donderdag bracht het telefoonbedrijf het nieuws waarmee Netflix nu juist een concurrent wordt, ondanks dat de afspraken met het Amerikaane bedrijf dat videostreaming on demand levert via internet blijven gelden. De sprong naar de markt van internet via televisie wordt gemaakt met een eigen platform onder hetzelfde merk. Via dit platform dat in juni wordt gelanceerd, zullen eigen kanalen en een bibliotheek van circa 600 series en films worden gestreamd.

In principe zoekt Telefonica klanten die veel gebruik maken van internet, al is het geen eis dat men internet via hen heeft. Het doel is om ‘relevanter te worden in het leven van de gebruikers en omdat zij steeds meer televisie kijken via het net – internationale platforms zoals Netflix, HBO en Amazon Prime blijven hierdoor groeien – kan Telefonica hierbij niet achterblijven’.

‘Universaliseren’, was het sleutelwoord van de bekendmaking afgelopen donderdag die werd gedaan door de president van Telefonica Spanje, Emilio Gayo. Hij verwijst hiermee naar het doel van zijn bedrijf om leidend te worden op het gebied van betaaltelevisie in Spanje via alle mogelijke manieren van uitzenden. Daarom gaat men van start met een concurrerend tarief van 8 euro per maand voor twee apparaten tegelijk en een aanbod waarmee de concurrentie met Netflix en HBO aangegaan kan worden. Dat zijn twee eigen kanalen #0 en #Vamos, samen met de meest relevante sportevenementen van Movistar (LaLiga, Champions League, NBA, ABC en Formule 1), een bibliotheek met meer dan 300 series en 60 programma’s op aanvraag (van eigen makelij of van derden). 

Een andere nieuwe dienst die Telefonica gaat aanbieden is internet voor in een tweede woning. Met een extra router kunnen klanten van Movistar Fusion in hun vakantiewoning internet hebben. Dit zal heb tussen 15 en 30 euro kosten bovenop het bedrag dat ze al voor hun Fusion pakket betalen. 

Dit vind je misschien ook leuk