Spaanse verkeersdienst trekt onterecht punten af van rijbewijzen

door admin
Spaanse verkeersdienst trekt onterecht punten af van rijbewijzen

Het Europese Commissariaat voor de Auto (CEA) heef gewezen op het feit dat het zes maanden kan duren voordat DGT de fouten heeft hersteld. Daarom adviseert het commissariaat bestuurders die een waarschuwing ontvangen over het verlies van alle punten, naar een provinciaal kantoor van de verkeersdienst (Jefatura Provincial de Tráfico) gaan om uit te zoeken wat er aan de hand is en aan te tonen dat er fouten worden gemaakt. 

Het probleem is alleen dat als er inderdaad sprake is van een administratieve fout, dit pas na zes maanden hersteld kan worden. In die zes maanden kunnen de betreffende bestuurders door de Guardia Civil worden bekeurd omdat ze rijden zonder punten. 

Volgens CEA heeft DGT toegegeven dat er sprake is van een probleem in de archieven van de gedupeerde bestuurders en dat die laatsten hun geschiedenis kunnen opvragen en zich kunnen wenden tot een gespecialiseerde advocaat. 

Bestuurders in Spanje beginnen met 8 punten op hun rijbewijs. Als er in de drie volgende jaren geen puntenaftrek heeft plaatsgevonden krijgen ze er vier punten bij (12). Als er opnieuw drie jaar voorbij gaan zonder puntenaftrek, komen er twee punten bij (14) en drie jaar later zonder boetes of overtredingen kan het maximum aantal punten op het rijbewijs worden verkregen met 15. 

Dit vind je misschien ook leuk