Brit gearresteerd voor veroorzaken bosbrand Costa del Sol

door admin
Brit gearresteerd voor veroorzaken bosbrand Costa del Sol

De rook was te zien op enkele kilometers afstand. De toegesnelde brandweer kreeg de brand met hulp van twee blushelikopters om 14:30 uur onder controle en ’s avonds om 20 uur was de brand volledig geblust volgens de bosbrandenbestrijdingsdienst INFOCA. Desondanks was de schrik onder de omwonenden groot aangezien de brand zo dichtbij het bewoonde gedeelte van Nerja woedde. De bewoners van enkele buitenhuizen konden wel probleemloos worden geëvacueerd en uiteindelijk ook terugkeren naar hun woningen zonder daar schade aan te treffen. 

Volgens de krant Málaga Hoy heeft de Guardia Civil een Britse man aangehouden op verdenking van het veroorzaken van de brand door tuinafval te verbranden terwijl er een harde wind stond.

Bosbrand Mijas

Het was niet de enige brand aan de Costa del Sol op maandag. Ook in de gemeente Mijas was het raak in Valtocado tussen Mijas Pueblo en Mijas Costa. Twee blushelikopters en vijftig brandweerlieden waren hier aan het werk om de brand onder controle te krijgen. Dat lukte rond half acht ’s avonds.

Dit vind je misschien ook leuk