Ryanair past beleid rond handbagage opnieuw aan

door admin
Ryanair past beleid rond handbagage opnieuw aan

Het nieuwe formaat dat gratis aan boord mee mag is dat van handtassen, laptoptassen en kleine rugzakken. De laatste wijziging in dit beleid was in januari 2018. Neem je twee stuks bagage mee naar de gate of is je tas groter dan het aangegeven formaat, brengt Ryanair je 25 euro in rekening. Wil je naast die tas een handbagagekoffertje meenemen met een gewicht tot 10 kilo dan rekent Ryanair daarvoor (bij boeking) 6 euro. Om dat koffertje tot 10 kilo als ruimbagage mee te nemen betaal je 8 euro bij boeking vooraf.

Op de website van de Ierse prijsvechter staan de details over het nieuwe beleid. Deze gelden ook in Spanje. Boek je geen prioriteit dan kun je het vliegtuig in met een handbagagekoffertje waarvoor je dan 10 tot 12 euro betaalt. Dit kan alleen als je die betaling doet bij de boeking van je ticket. Als je uiteindelijk deze koffer tot 10 kilo alsnog op het vliegveld als ruimbagage incheckt, betaal je daarvoor 20 euro. Doe je dat bij de gate, dan kost het 25 euro. Bronnen bij de luchtvaartmaatschappij zeggen dat de prijs af zal hangen van het type vliegtuig waarmee je reist.

Passagiers die hun vlucht met prioriteit reserveren beschikken over de mogelijkheid, zoals tot nu toe ook het geval was, aan boord te gaan met twee stuks bagage: een kleine tas en een grotere. Daarbij kunnen zijn nog een extra stuk handbagage tot 10 kilo meenemen in het ruim voor 20 euro, te betalen bij boeking vooraf of bij de incheckbalie.

Dit vind je misschien ook leuk