Spanje hoort bij de Europese landen met de duurste internetverbindingen

door admin
Spanje hoort bij de Europese landen met de duurste internetverbindingen

Dit blijkt uit een rapport van de organisatie Economía y Sociedad Digitales (DESI) dat dinsdag door de Europese Commissie werd gepubliceerd. In het rapport komt het gebrek aan concurrentie tussen internetverbindingen in Spanje aan het licht wat betreft de prijzen ervan. DESI analyseert elk jaar de staat waarin lidstaten zijn gedigitaliseerd.

Internet is alleen duurder in Ierland, Slovenië, Kroatië, Cyprus en Griekenland. Finland staat aan het andere uiterste van de lijst en biedt de meest concurrerende prijzen. Dit land wordt hierin gevolgd door Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Desondanks is de situatie in Spanje wel verbeterd. Een paar jaar geleden stond het land nog op de 27ste van de in totaal 28 plaatsen. 

Digitalisatie

Op wereldniveau staat Spanje op de 11de plaats wat digitalisatie in de Europese Unie betreft. Dat is een verbetering ten opzichte van andere jaren toen het land nog op 16 stond.

Wat 4G-dekking betreft staat Spanje op de 21ste plaats van de 28 en op het gebied van breedbandverbinding op 18. 

5G

Gek genoeg staat het land wat voorbereidingen voor het 5G-netwerk betreft op de 8ste plaats binnen de Europese Unie. Ook wat ultrasnelle breedbandverbinding betreft, eindigt het land hoog, met een 7de plek.

Behalve op de mate van verbinding met het internet, wordt in het rapport ook naar andere aspecten gekeken, zoals het menselijk kapitaal. In dit verband blijkt dat Spanje wat aanwezigheid van vrouwelijke telecommunicatiespecialisten betreft pas op de 18de plaats is te vinden. Op het gebied van digitale vaardigheden staat Spanje op 17. 

Dit vind je misschien ook leuk