Spanje eervol ten onder tegen wereldkampioen USA (1-2)

door admin

Maar Spanje speelde haar eerste wedstrijd ooit in een achtste finale van een WK-voetbal met lef en overtuiging en bood de Amerikaansen goed tegenstand.

Al vroeg in de wedstrijd kwam USA door een penalty op een 1-0 voorsprong. Spanje maakte echter al binnen twee minuten de 1-1. Daarna werd het wat minder enerverend. USA was de bovenliggende partij maar Spanje bleef goed weerstand bieden. In de 75e minuut kreeg USA na een lichte overtreding in het strafschopgebied, en minutenlang VAR-overleg, een penalty toebedeeld, 1-2. Spanje wist in het verdere verloop deze stand niet meer om te buigen. Verloren van de wereldkampioen door twee penalties. Uitgeschakeld. Triest maar trots verlieten de Spaanse dames voor de laatste keer dit WK het veld.

In de kwartfinales, vrijdagavond om 21.00 uur, wacht de Verenigde Staten een confrontatie met gastland Frankrijk, dat zondagavond na verlenging afrekende met Brazilië.