Watervoorraad Costa del Sol is voldoende voor deze zomer

door admin
Watervoorraad Costa del Sol is voldoende voor deze zomer

Het stuwmeer La Concepción dat de westelijke Costa del Sol, (Torremolinos, Benalmádena, Mijas, Fuengirola, Marbella, Ojén, Estepona, Benahavis, Istán, Casares, Manilva) van water voorziet is met 42.6 kubieke hectometer op 69% van haar capaciteit. Dit stuwmeer ligt tussen Marbella en Istán.

Vergeleken met juni vorig jaar (52 kubieke hectometer en 94%) is de huidige situatie duidelijk minder goed te noemen. Als het niet regent dan zullen in oktober  maatregelen genomen moeten worden. Maar voor de zomer is de voorraad in La Concepción nog voldoende. In geval van nood  zijn er ook nog de ontziltingsinstallatie in Marbella, verschillende bronnen en kan eventueel water geleverd worden vanuit Campo de Gibraltar.

Het zou volgens Acosol (de regionale watermaatschappij) zeer wenselijk zijn als de regionale autoriteiten zouden zorgen voor goede onderlinge verbindingen tussen de stuwmeren in de regio. Want nu is het zo dat een relatief klein stuwmeer als La Concepción bij hevige regenval al snel aan haar maximale capaciteit zit en moet overgaan tot het lozen van water. Bij goede onderlinge verbindingen zouden grotere stuwmeren in de omgeving hiermee extra aangevuld kunnen worden.

Dit vind je misschien ook leuk