Na Portugal wil Mercadona ook uitbreiden naar Italië en Frankrijk

door admin
Na Portugal wil Mercadona ook uitbreiden naar Italië en Frankrijk

De grootste Spaanse supermarkt van Spanje is al een internationaal bedrijf, want werkt samen met een lange lijst van buitenlandse toeleveranciers. Het eerste Portugese filiaal zit in Vila Nova de Gaia (Oporto) en de komende weken worden andere winkels geopend in onder meer Matosinhos, Gaia en gondomar. In totaal krijgt Portugal in 2019 tien winkels. Dat aantal wordt de komende jaren uitgebreid naar 150. In het buurland heten de winkels geen Mercadona maar Irmadona. 

Op de voor Mercadona verzadigde Spaanse markt zullen geen nieuwe vestigingen worden geopend. In Spanje wil het bedrijf groeien door bestaande winkels te vernieuwen of nieuwe concepten in die winkels te introduceren. Zo kondigde het bedrijf recent aan winkels te gaan inrichten met loungeplekken waar mensen zelf hun kant-en-klaar-maaltijden kunnen opwarmen en nuttigen. 

Frankrijk en Italië zijn wat nabijheid betreft voor de supermarktketen de meest logische nieuwe markten. Frankrijk kan voor een deel al worden bediend vanuit de bestaande logistieke centra in Catalonië. Tien jaar geleden werd de overname van de Italiaanse keten Esselunga van het bedrijf Esselunga al bestudeerd. De crisis brak echter uit en de overname werd op de lange baan geschoven. 

Volgens bronnen bij het van oorsprong Valenciaanse bedrijf zal de strategie zijn om winkel voor winkel langzaam voet aan de grond te krijgen in Italië. Dit land heeft de voorkeur boven Frankrijk. Net als bij Portugal gebeurde, zal eerst een grondig marktonderzoek worden uitgevoerd, zal geïnvesteerd worden in logistieke centra en gaat men op zoek naar lokale producenten en fabrieken om op de markt aangepaste producten te kunnen leveren. 

Dit vind je misschien ook leuk