Atlético Madrid dient aanklacht in tegen FC Barcelona wegens transfer Griezmann

door admin
Atlético Madrid dient aanklacht in tegen FC Barcelona wegens transfer Griezmann

Aanvankelijk leek de verontwaardiging en het dreigen met een klacht nog op onderdeel van een strategie zoals die wel vaker wordt gezien in het spel tussen rivaliserende clubs rond een grote transfer. Deze keer is het echter menens. Voorzitter Miguel Angel Gil van Atlético Madrid heeft zijn dreigement waargemaakt en een klacht gedeponeerd bij zowel de FIFA als de Spaanse voetbalbond.

Normaal gesproken wordt er niet zo een probleem gemaakt van onderhandelingen tussen een speler en een andere club terwijl de speler nog een contract heeft bij zijn huidige club. Maar in dit geval voelt Atlético zich ernstig beledigd en is er sprake van aantoonbare financiële benadeling. Atlético zegt namelijk over bewijzen te beschikken dat Griezmann dit voorjaar al tekende met FC Barcelona op het moment dat de clausule in zijn contract nog 200 miljoen euro bedroeg, terwijl dat bedrag, deze zomer toen het contract officieel getekend werd, gedaald was naar 120 miljoen euro.

De bewijzen die Atlético zegt te hebben zijn waarschijnlijk afkomstig van iemand die dichtbij de speler stond tijdens de eerste onderhandelingen tussen Griezmann en FC Barcelona en met wie later een meningsverschil is ontstaan. Als Atlético Madrid gelijk krijgt zal FC Barcelona naar alle waarschijnlijkheid alsnog de resterende 80 miljoen euro over dienen te maken. Griezmann zal ook een boete en mogelijk een tijdelijk speelverbod tegemoet kunnen zien. Daar komt bij dat als er aantoonbaar sprake blijkt van een illegale handelswijze dit ook de bestuurlijke top van FC Barcelona zal raken.

Atlético Madrid geeft op deze manier een duidelijk signaal af naar clubs die de regels rondom transfers niet respecteren, alsook naar de eigen spelersgroep.

Dat de zaak serieuze vormen heeft aangenomen was ook zichtbaar rondom de presentatie van Griezmann als nieuwe speler van de Catalaanse FC afgelopen week. Griezmann maakte niet de gebruikelijke opgetogen indruk en hield zich in interviews opvallend op de vlakte.

Dit vind je misschien ook leuk