Spaanse vice-burgemeester treedt af wegens wietplantage in zijn woning

door admin
Spaanse vice-burgemeester treedt af wegens wietplantage in zijn woning

Palma, gemeenteraadslid voor de PP, beheerde de portefeuilles Personeelszaken, Jeugd, Sport en Vrijwilligerswerk. Hij werd samen met een andere man gearresteerd op beschuldiging van het hebben van 265 marihuanaplanten in zijn woning. De kamers waarin deze planten zich bevonden waren hermetisch afgesloten en geïsoleerd, de benodigde stroom werd illegaal afgetapt.

El Valle, 1200 inwoners, heeft na de laatste gemeenteraadsverkiezingen 2 raadsleden van ‘Vecinos por El Valle’, 2 van de PP en 3 van de PSOE, waarop besloten werd in coalitie (Vecinos/ PP) te gaan regeren en het burgemeesterschap tussen beide partijen af te wisselen. Benjamín Ortega, burgemeester van El Valle namens de lokale partij Vecinos verwacht dat de vacante gemeenteraadszetel vanuit de PP zal worden opgevuld en dat de coalitie door dit incident niet in gevaar komt.

De burgemeester zelf had niet aangedrongen op het ontslag van Palma, dat pas enkele weken na de arrestatie volgde, hij wilde eerst de conclusies van het politieonderzoek afwachten. Het ontslag zou ingegeven zijn door druk vanuit de regionale PP. Palma zelf verklaarde onschuldig te zijn maar af te treden om het imago van de PP en zijn politieke bondgenoten in El Valle geen schade te berokkenen.

De partij van Palma, de PP, heeft laten weten zich te beraden op te nemen maatregelen tegen Palma.

Dit vind je misschien ook leuk