Nieuwe hittegolf in aantocht in Spanje tot donderdag

door admin
Nieuwe hittegolf in aantocht in Spanje tot donderdag

Zaterdag krijgen 25 provincies in 8 autonome regio’s een gele of oranje weerwaarschuwing (risico of belangrijk risico) wegens hoge temperaturen, zo meldt Aemet, het Spaanse weerinstituut op haar website. De regio met de meeste oranje weercodes is Andalusië waar het in de provincies Córdoba, Granada, Jaén en Sevilla extra warm wordt. 

In Extremadura geldt code oranje voor de provincies Badajoz en Cáceres. In Castilla-La Mancha wordt het vooral heet in Toledo met een oranje waarschuwing en temperaturen hoger dan 40 graden in de vallei van de rivier de Taag. 

In het noorden van Spanje, in Galicië en Cantabrië is het veel koeler dan normaal is in deze tijd van het jaar. Hier valt ook lichte neerslag en de maximum temperatuur ligt op 24 graden in San Sebastián, Santander en Oviedo en 22 graden in A Coruña.

Hoge minimumtemperaturen zijn te verwachten (met tropische nachten) in Alicante, Almería en Madrid waar het kwik ’s nachts niet onder de 24 graden zal dalen. 

Normale temperaturen keren vanaf donderdag 25 juli weer terug in alle bovengenoemde regio’s. Dit is het gevolg van een Atlantisch front waarmee instabiliteit terugkeert in de atmosfeer.

Dit vind je misschien ook leuk