Groen licht voor het grootste bouwproject in Spanje de komende jaren

door admin
Groen licht voor het grootste bouwproject in Spanje de komende jaren

De nieuwe woonwijk, Madrid Nuevo Norte, zal zich uitstrekken van het station Chamartín richting de periferie van Madrid over een oppervlakte van in totaal 2.65 miljoen vierkante meter.  Meer dan 60 procent van de grond zal gebruikt worden voor economische activiteiten zoals kantoren, winkels, hotels en restaurants, 35 procent is bestemd voor woningen.

Het duurde 26 jaar voordat groen licht verkregen werd. Politieke onenigheid, verzet van onteigende grondbezitters, buurtverenigingen en milieubeschermers stonden een goedkeuring van het project steeds in de weg. En daar tussendoor kwamen ook nog eens de terroristische aanslagen in 2004 op station Atocha in Madrid en een grote economische crisis vanaf 2008.

De laatste aanpassingen aan het plan betroffen een verandering van bereikbaarheid gebaseerd op particulier vervoer (de auto) naar het faciliteren van een infrastructuur gebaseerd op openbaar vervoer. De verwachting is dat eind 2020 begonnen zal worden met bouwactiviteiten en dat het hele project afgerond zal zijn in 2037.

Op 29 Juli aanstaande zal de gemeenteraad van Madrid het plan uiteindelijk goedkeuren met een meerderheid van PP, Ciudadanos en Más Madrid.

Dit vind je misschien ook leuk