Opnieuw stakingen bij Ryanair in Spanje

door admin
Opnieuw stakingen bij Ryanair in Spanje

De bases in Las Palmas en Tenerife-Sur zouden per 8 januari aanstaande gesloten worden en voor Girona is nog geen datum bekend gemaakt. De sluiting zou ook gevolgen hebben voor het personeel. Er zouden vluchten vanaf die drie bestemmingen en daarmee veel banen gaan verdwijnen. Dat Ryanair vertrekt van Girona zal een duidelijke impact hebben, aangezien 71,4 procent van de passagiers van Ryanair in Spanje daar op vliegt. 

Stakingsgolf Europa

Niet alleen in Spanje zullen reizigers die met Ryanair vliegen te maken krijgen met stakingen. De vakbonden plannen stakingen in heel Europa in reactie op uitblijvende akkoorden tussen de bedrijfsleiding en de vakbonden. In het Verenigd Koninkrijk dreigen vijf stakingsdagenop 22 en 23 augustus en van 4 tot 6 september. In Ierland zal het personeel eind augustus het werk neerleggen en in Portugal wordt gestaakt tussen 21 en 25 augustus. Hier overweegt Ryanair de basis in Faro te sluiten. 

Honderden banen op tocht

Ryanair kondigde eind juli de mogelijke sluiting van enkele Europese bases aan. De prijsvechter heeft last van brexitperikelen en de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen. Die staan om veiligheidsredenen wereldwijd al maanden aan de grond. Volgens Ryanair zijn er daarom 500 piloten en 400 cabinemedewerkers overbodig. Daarmee staan honderden banen op de tocht.

Dit vind je misschien ook leuk