Grootste website voor adoptiedieren opgericht in Spanje

door admin
Grootste website voor adoptiedieren opgericht in Spanje

De oprichters, drie jonge inwoners van Mallorca, spreken over ‘het meest complete platform in zijn soort’ in Spanje. Alledrie zijn gek op dieren en op technologie en ontdekten dat er sprake was van ‘grote technische tekortkomingen plus een gebrek aan middelen’ bij gelijksoortige websites. Hun doel was een website te creëren waar toekomstige baasjes gemakkelijker konden zoeken en waar ook asiels en mensen met zwerfdieren onder hun hoede eenvoudiger de dieren op konden registreren om zo de adoptie ervan te bespoedigen. 

In het persbericht wijzen de oprichters op de gemakkelijke zoekfunctie middels filters, alleen de redactie van InSpanje.nl stuitte nog op enige onvolkomendheden daarin. Onderscheid is wel te maken tussen honden en katten en vervolgens kan ook het geslacht gekozen worden of je kiest ervoor een puppie of kitten uit te zoeken van een specifiek ras. Het zoekfilter locatie (per provincie) werkte (nog) niet. De oprichters zeggen nog volop bezig te zijn met de uitbreiding van de zoekfuncties en het vervolmaken van de website. 

Klik je op de hond of kat van keuze dan wordt je doorgelinkt naar de website van de organisatie die het dier onder zijn hoede heeft en kun je daar het proces ter adoptie verder afronden. In de nabije toekomst wordt een app gelanceerd voor mobiele telefoons. Hierop komt ook de functie dat mensen die een hond of kat hebben gevonden, hiervan foto’s kunnen uploaden, zodat het betreffende baasje en dier weer verenigd kunnen worden. 

Meer info: Pepecos.es

Dit vind je misschien ook leuk