Transfer caroussel; Neymar deze week naar Barcelona of Real Madrid?

door admin
Transfer caroussel; Neymar deze week naar Barcelona of Real Madrid?

Real Madrid had Paris Saint Germain al meerdere malen laten weten geïnteresseerd te zijn in een overname van Neymar maar bleek niet bereid de hoge transfersom te betalen. Recent liet Real Madrid coach Zinedine Zidane weten dat Gareth Bale maar het beste zo snel mogelijk kan vertrekken naar een andere club. Bale, beslissend in twee Champions League finales voor Real Madrid zou begeerd worden door zijn oude club Tottenham en zelf een terugkeer ook wel zien zitten. Maar Real madrid zou Bale, vijf jaar geleden binnengehaald voor het toen hoogste transferbedrag ooit (100 miljoen euro) nu willen gebruiken als wisselgeld voor Neymar (door PSG twee jaar geleden overgenomen voor het huidige recordbedrag van 222 miljoen euro). De twee top-transfers zouden dan als wisselgeld bij elkaars overgang dienen. De ‘koninklijke’ biedt Paris Saint Germain Bale plus 90 miljoen euro in ruil voor Neymar.

FC Barcelona was ook van zins Neymar terug te halen maar wilde niet verder gaan dan 170 miljoen. PSG was onvermurwbaar in haar vraagprijs van 222 miljoen. Daarnaast speelt oude rancune met Barça voorzitter Bartelomeu een rol vanwege een conflict over een transfer in het verleden, die van Marco Veratti. Daarna kaapte FC Barcelona ook nog Frenkie de Jong op het laatste moment voor de neus van PSG weg. Naast Barcelona en Madrid zouden ook nog Bayern München, Juventus en Manchester United interesse in Neymar hebben. Maar Real Madrid lijkt nu op “pole position” te liggen al was het maar om FC Barcelona te dwarsbomen.

De grote rivaliteit tussen de clubs uit Madrid en Barcelona uit zich dus, naast het voetbalveld, ook weer eens op de transfermarkt. Wilde men in Parijs tot voor kort nog onbedingd de eerder voor Neymar betaalde 222 miljoen terugkrijgen dit bedrag lijkt nu minder fier overeind te staan. De situatie van Neymar in Parijs is de laatste week namelijk aanzienlijk verder verslechterd. In de laatstgespeelde wedstrijd van Paris Saint Germain tegen Nîmes werd Neymar door het publiek onthaald met spandoeken en beledigingen. De club heeft Neymar al van de webshop, de “fanstore” en de “wall of fame” verbannen. De verhouding tussen speler en aanhang is slecht en onomkeerbaar en daarom wil men in Parijs de transfer van Neymar nu zo snel mogelijk afronden, liefst deze week.

In Madrid is men optimistisch dat, mede door de voorkeur van het bestuur van de Parijse club, Neymar naar de Spaanse hoofdstad zal komen. Maar ook in Barcelona is men nog van zins Neymar binnen te halen. De zaakwaarnemer van Neymar is maandag nog in Barcelona gesignaleerd en er zou al een salarisaccoord met de speler zijn. Ook Barça zou een deal met daarin spelers en een som geld in ruil voor Neymar voorbereiden. Deze week komt er waarschijnlijk een einde aan de soap rond de Braziliaanse voetbalster.

Dit vind je misschien ook leuk