Slechts een Spaanse stad in race om Europese Smart City van het jaar te worden

door admin
Slechts een Spaanse stad in race om Europese Smart City van het jaar te worden

In de eerste edities streken Helsinki (Finland) en Lyon (Frankrijk) met de eer. Málaga is de enige Spaanse finalist, nadat andere Spaanse kandidaatsteden Valencia en Palma de Mallorca afvielen. Andere finalisten zijn Bratislava (Slowakije), Breda (Nederland), Bremerhaven (Duitsland), Götenborg (Zweden), Karlsruhe (Duitsland), Ljubljana (Slovenië), Nice (Frankrijk), Ravenna (Italië) en Turijn (Italië) over. 

De twee winnende steden van dit jaar worden in Helsinki bekendgemaakt op 8 en 9 oktober. Met de titel worden de prestaties erkend die de steden hebben bereikt als toeristische bestemmingen op vier gebieden: toegankelijkheid, duurzaamheid, digitalisatie en cultureel en creatief erfgoed. De vier steden met het hoogste aantal punten krijgen de Europese prijs voor Smart Tourism.

De Euorpese Smart City prijs is een initiatief van het Europese Parlement dat wordt uitgevoerd door de Europese Commissie. Het doel is het stimuleren van intelligent toerisme binnen de EU, alsook de ontwikkeling van een innovatief en duurzaam toeristisch beleid en een stimulans voor de toeristische sector om de goede praktijken en ervaringen op dit gebied uit te wisselen. 

Dit vind je misschien ook leuk