Man sticht acht bosbranden in Zuid-Spanje om daarna te helpen blussen

door admin
Man sticht acht bosbranden in Zuid-Spanje om daarna te helpen blussen

Onderzoekers vonden uit dat alle branden opzettelijk waren aangestoken en pas bij de laatste brand bij Loma del Flamenco op 13 juli kon de politie de man arresteren. Die brand was snel geblust dankzij het snelle optreden van de Andalusische bosbrandenbestrijdingsdienst INFOCA zodat de schade beperkt bleef tot iets meer dan 6 hectare ondanks een harde wind vanaf het land (terral).

De politie arresteerde de pyromaan terwijl hij de brandweer hielp bij het blussen van de brand vanaf de grond. Volgens een bron bij de politie ging de man steeds op dezelfde manier te werk. Hij stichtte de brand door een warmtebron, zoals een sigaret of een gasbrander bij droog gras te houden. Vervolgens sloeg hij op de vlucht om later als de brandweer ter plaatse was zijn hulp aan te bieden bij de bluswerkzaamheden. De branden werden ook allemaal midden op de dag tussen 16 en 18 uur aangestoken als de warmte het meest intens was, de luchtvochtigheid het laagst en de kans op ontsteking het hoogst. Bovendien zijn op die hete uren in de Zuid-Spaanse zomer weinig mensen in beweging, wat de kans op ontdekking kleiner maakte.

De politie ontdekte dat dezelfde man bij alle branden optrad als vrijwilliger. Sinds zijn arrestatie zijn er geen bosbranden meer geweest in de zone rond Mijas.

Dit vind je misschien ook leuk