Bende opgerold die per luxe jacht drugs naar Marbella bracht

door admin
Bende opgerold die per luxe jacht drugs naar Marbella bracht

Bij de operatie werden vier mensen gearresteerd, allen van Britse nationaliteit. Ze worden verdacht van drugssmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De politie heeft 1.500 kilo hasj en ruim 100.000 euro in beslag genomen. De breinen achter het smokkelnetwerk woonden in de wijk Guadalmina in Marbella. Het jacht waarmee zij de drugs vervoerden van Marokko naar Spanje lag in de jachthaven van de Zuid-Spaanse kustplaats. 

De bende beschikte over enkele luxe auto’s en leefden het leven van de happy few. Ze bezochten de duurste restaurants en clubs en hadden altijd grote bedragen geld op zak, zo meldde de Spaanse nationale politie in een persbericht. Om hun sporen te bedekken huurden ze vaak auto’s. 

De politie volgde de groep mannen terwijl ze aan boord van hun jacht gingen in de haven en ermee wegvoeren richting Guadalmedina. Toen ze terugkeerden viel het de agenten op dat de boot veel dieper lag. Dit vormde aanleiding voor de agenten de boot te inspecteren. Bij die inspectie werd de dubbele bodem ontdekt met 51 paketten hasj en een totaal gewicht van 1.500 kilo. 

Dit vind je misschien ook leuk