Spaanse basketbalteam wereldkampioen in China

door admin
Spaanse basketbalteam wereldkampioen in China

Het nationale basketbalteam van Spanje versloeg afgelopen weekend het team van Argentinië met een eindstand van 95-75. In de Spaanse media wordt het team omschreven als het ‘dreamteam’ van de sportgeschiedenis van Spanje. In 2006 werd Spanje voor de eerste keer wereldkampioen. Nu, dertien jaar later, nam Spanje voor een tweede keer de wereldbeker in ontvangst. De wedstrijd van afgelopen zondag was de best bekeken basketbalwedstrijd ooit in Spanje.

Na officiële bezoeken tijd voor feest

Gistermiddag kwam het Spaanse basketbalteam aan in Madrid en werd door veel fans enthousiast ontvangen. Rond vijf uur landden de spelers op vliegveld Madrid Barajas en brachten ze als eerst een bezoek aan koning Felipe en koningin Letizia in het Zarzuela-paleis. Vervolgens werden ze in het Moncloa ontvangen door premier Sánchez. Na deze officiële bezoeken werd het team ontvangen op het Plaza de Colón waar ruim 6.000 fans uit voornamelijk Madrid hen hadden opgewacht om samen de overwinning te vieren.

Een van de sterspelers, Marc Gasol, won afgelopen juni nog het NBA-kampioenschap met de Raptors. Ricky Rubio was tijdens de Wereldcup in China uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player). Tijdens het feest op het Plaza de Colón toonde Rubio de fans de wereldbeker en zong het team samen met alle fans ‘We are the Champions’ Van Queen.

Rond 23.00 uur vertrok het team naar Mesón Txistu voor een maaltijd en om de periode van anderhalve maand waarin ze samen naar dit doel hebben toegewerkt, feestelijk af te sluiten.

Dit vind je misschien ook leuk