Sinds mei mocht in Murcia weer in stroomgebieden worden gebouwd

door admin
Sinds mei mocht in Murcia weer in stroomgebieden worden gebouwd

Met de wetswijziging in mei werd de eis dat men bij het bouwen een veilige strook van 100 meter aan beide zijden van de rivieren, beken en kanalen in acht moest nemen, geschrapt. 

De overstromingen die door de stortregens werden veroorzaakt op 13 en 14 september hebben zeven levens geëist en verliezen ter waarde van vele miljoenen euros in Murcia, een bovenal agrarische gebied waar veel groente en fruit wordt geproduceerd, en in het zuiden van de regio Valencia. Meer dan 4.000 personen moesten worden geëvacueerd omdat hun woningen onder water liepen. In verschillende gemeenten in Alicante werd meer dan 500 liter neerslag per vierkante meter geregistreerd. Straten, woningen en garages raakten overstroomd en de rivier Segura trad buiten zijn oevers. 

De krant El Confidencial publiceerde na de ramp de kaarten van het ministerie van Landbouw en Ecologische Transitie waarop de gebieden met risico op overstroming werden weergegeven. Alle overstroomde gebieden medio september stonden erop. Zo wordt in de gemeente Alcázares de schade geraamd op 100 miljoen euro, terwijl daar alle nieuwe woningen sinds 1998 zijn gebouwd op grond met overstromingsrisico. 

Dit vind je misschien ook leuk