Start islamitisch godsdienstonderwijs op scholen Balearen

door admin
Start islamitisch godsdienstonderwijs op scholen Balearen

Scholen op de Balearen zullen vanaf het schooljaar 2020-2021 islamitische godsdienstlessen aanbieden. Hiermee sluiten de scholen die gevestigd zijn op de eilandengroep zich aan bij de scholen in twaalf autonome regio’s in Spanje die het vak nu al onderwijzen.

Het raadslid van Onderwijs van de Balearen, Martí March, en de afgevaardigde van de islamitische commissie van Spanje op de Balearen, Mahfouz Salim Abu Mahfouz, tekenden afgelopen 30 september een samenwerkingsovereenkomst om vanaf volgend schooljaar het vak islamitische godsdienst te onderwijzen op maximaal tien scholen in de gemeenschap met steun van de overheid.

Samenwerking Balearen en islamitische commissie Spanje

De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend met als doel om voorwaarden vast te stellen waaraan het islamitische godsdienstonderwijs moet voldoen in het kader van de samenwerking met de islamitische commissie in Spanje. Het gaat hierbij om ‘objectieve voorwaarden waarmee ouders of voogden van leerlingen die dit onderwijs zullen ontvangen akkoord gaan zodra hun kind dit vak onderwezen krijgt.’

Uitbreiding naar meer scholen op Balearen mogelijk

In overeenstemming met de beschikbare budgetten van het Ministerie van Onderwijs kan het aantal scholen waarop islamitisch godsdienstonderwijs wordt gegeven elk jaar verder worden uitgebreid.

Op dit moment worden er al islamitisch godsdienstlessen gegeven op scholen in Andalusië, Aragon, Canarische Eilanden, Valencia, Castilië en Leon, Ceuta, Madrid, Baskenland, Melilla, Extremadura, Navarra en La Rioja.

Dit vind je misschien ook leuk