Verdubbeling van aantal verdrinkingsdoden in regio Valencia

door admin
Verdubbeling van aantal verdrinkingsdoden in regio Valencia

Het aantal mensen dat in de zee of rivieren en meren voor de Spaanse oostkust verdronk is daarmee bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Hiermee is Valencia de regio waar de meeste mensen zijn verdronken volgens de Spaanse federatie van reddingsdiensten.

De zomer was bijzonder negatief in dit opzicht met 33 doden alleen in de maanden juli en augustus. In september verdronken 11 mensen, waarvan 5 in slechts één weekend. Op 4 oktober verdronk een man  van 75 jaar bij het strand Arenal van Xàbia. 

Van alle mensen die verdronken is een groot deel (37%) 65-plusser, 78% is man en 76% heeft de Spaanse nationaliteit. 75,2% van de ongelukken in het water gebeurde tussen 10 en 20 uur en 45% van de personen verdronk op een strand. In 78% van de gevallen verdronken de slachtoffers op plekken waar geen reddingsdienst aanwezig of actief was. 

Verdrinkingsdoden Spanje

In heel Spanje zijn tot oktober 356 personen verdronken. Dat is een toename van 17,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2018, zo blijkt uit gegevens van het Nationaal Rapport Verdrinkingsdoden (INA) van de bovengenoemde federatie. 

Na Valencia is Catalonië de regio waar de meeste mensen zijn verdronken (47), gevolgd door Andalusië op de derde plaats met 43 en Galicië met 41. 

Dit vind je misschien ook leuk