Alicante voert maximale snelheid in voor elektronische steps

door admin
Alicante voert maximale snelheid in voor elektronische steps

Voor gebruikers van elektrische steps geldt in het vervolg een maximale snelheid van 30 km per uur, zij moeten 16 jaar of ouder zijn, een helm dragen, een aansprakelijkheidsverzekering hebben en hun step moet beschikken over een remsysteem. Het is verder verboden om over stoepen of zebra’s te rijden en bestuurders van elektrische steps moeten gebruik maken van fietspaden en zich beperkten tot straten in zones waar 30 km per uur de maximale snelheid is. Men mag niet rijden met een koptelefoon op of oortjes in of bellend. Tot slot mogen steps enkel geparkeerd worden in fietsenrekken of op andere plekken waar fietsen mogen staan. 

Wie zich niet aan bovenstaande houdt kan rekenen op 100 euro boete bij lichte overtredingen tot 500 euro als een zware overtreding wordt vastgesteld. 

Onder VMP’s worden in Spanje naast elektrische steps ook hoaverboards, elektrische eenwielers, segway’s, skateboards, fietsen en brommers geschaard. De Spaanse verkeersdienst DGT definieert VMP’s als volgt: Voertuigen met een of meer wielen uitgerust met een enkele stoel en uitsluitend aangedreven door elektromotoren, die het voertuig een maximale ontwerpsnelheid tussen 6 en 25 km per uur kunnen bieden.

Dit vind je misschien ook leuk