Elf immigranten aangetroffen in Spaanse vrachtwagen onderweg naar VK

door admin
Elf immigranten aangetroffen in Spaanse vrachtwagen onderweg naar VK

De immigranten, vermoedelijk afkomstig uit Noord-Afrika, wilden op deze wijze Engeland bereiken. José Fernández, vice-president van transportvereniging Tradime,vertelde tegen de Spaanse radio COPE dat de chauffeur op zijn bijrijders attent werd gemaakt door geluiden uit zijn oplegger nadat hij een grenscontrole was gepasseerd. Hij besloot om te keren en nogmaals langs de grenscontrole te rijden. Daar werden de elf immigranten ontdekt. Ze waren onderweg tijdens een van de pauzes van de chauffeur aan boord geklommen.

Volgens Fernández dachten de immigranten dat ze al in Engeland waren. Daarom begonnen ze lawaai te maken, zodat ze hun schuilplaats konden verlaten. In plaats daarvan bevond de vrachtwagen zich nog steeds op Frans grondgebied en nam de chauffeur het besluit om terug te keren naar de controle. Vaak moeten chauffeurs in vergelijkbare gevallen de nacht in een cel doorbrengen tot opgehelderd is of ze al dan niet deel uitmaken van een bende van mensensmokkelaars.

Al worden steeds vaker immigranten ontdekt in vrachtwagens onderweg naar het Verenigd Koninkrijk, nieuw is het fenomeen geenszins, zei Fernández. Hij wees op het feit dat er diverse kampen liggen langs de belangrijkste doorgangsroutes naar Engeland waar immigranten hun kans afwachten om de oversteek te maken. ‘Alle vrachtwagens met het Verenigd Koninkrijk als bestemming, zitten met hetzelfde probleem.’ 

Vorige week werden in een vrachtwagen in Engeland 39 overleden Chinezen aangetroffen. De 25-jarige Noord-Ierse bestuurder van de vrachtwagen zit vast op verdenking van moord.

Dit vind je misschien ook leuk