Verenigde Naties waarschuwt voor houding Vox tegenover vrouwen in Spanje

door admin
Verenigde Naties waarschuwt voor houding Vox tegenover vrouwen in Spanje

Vanuit New York waarschuwt María Noel Vaeza, vertegenwoordiger van de VN voor Vrouwen voor Latijns-Amerika en de Cariben, voor het gevaar van het denigrerende gedrag in uitspraken van de Spaanse partij Vox ten aanzien van vrouwen. María Noel zegt tegenover Cadena Ser dat Vox gelijk staat aan de Taliban als het gaat om hun houding tegenover vrouwen.

‘Vox staat gelijk aan de Taliban als het gaat om vrouwen’

Vaeza vertelt: ”Ik zou aan de politici van Vox, die claimen dat gendergeweld niet bestaat, willen vragen om hun vrouwen en dochters recht in de ogen aan te kijken; met hen te praten omdat deze houding tegenover vrouwen op straat en op school kan uitmonden in geweld. Discriminatie van vrouwen is aan de orde van de dag. Elke dag hebben vrouwen hieronder te lijden. Ik weet zeker dat als ze zich openstellen om écht te luisteren, ze hun mening zullen bijstellen.”

María Noel Vaeza benadrukt het gevaar van de denigrerende houding van de extreemrechtse partij en hoopt dat hun vertegenwoordiging in de Spaanse regering geen achteruitgang impliceert op dit gebied in Spanje. Spanje is voor VN Mujeres een land dat als referentie genoemd wordt in de strijd voor gendergelijkheid en tegen het geweld tegen vrouwen. “Vanuit Latijns-Amerika heeft Spanje een hoog aanzien opgebouwd als het gaat om een democratie met veel ervaring. We hopen dat Spanje in dat opzicht een voorbeeld blijft,” aldus Vaeza.

Focus op seksueel geweld tegen vrouwen

VN Mujeres focust zich dit jaar op (seksueel) geweld tegen vrouwen. De VN hoopt door steeds meer bewegingen zoals #Metoo, #TimesUp, #Niunamenos, #NotOneMore en #BalanceTonPorc dat het (seksueel) geweld tegen vrouwen steeds meer aandacht zal krijgen onder de gehele bevolking zodat het uiteindelijk zal stoppen.

Een van de voornaamste oplossingen in het voorkomen en uitbannen van seksueel geweld tegen vrouwen is het creëren van bewustwording en om ervoor te zorgen dat mensen het echte probleem gaan zien en snappen. Om hierin een stap te maken is 25 november niet alleen uitgeroepen tot Internationale dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, maar zal er van 25 november tot 10 december ook een campagne lopen om aandacht te vragen voor deze problemen die, niet alleen in Latijns-Amerika, maar ook in Spanje aan de orde van de dag zijn.

Dit vind je misschien ook leuk