Benidorm krijgt er een nieuwe hoogste toren bij

door admin
Benidorm krijgt er een nieuwe hoogste toren bij

Het gaat om een hotel van 60 verdiepingen en 204 meter hoog. Voor de bouw van deze nieuwe wolkenkrabber is een investering nodig van 50 miljoen euro. Mayor wilde volgens Spaanse media nog niet ingaan op specifieke data en termijnen. De hotelmagnaat beschikt echter al wel over het ontwerp en de locatie van het nieuwe gebouw. Dat zal naast de toren van In Tempo komen te staan, die met 192 meter iets lager is.

In het oorspronkelijke plan wordt een viersterren hotel beschreven met 450 kamers. De laagst gelegen kamers zullen zich op een hoogte van 65 meter bevinden. Dat is een hoogte van ongeveer 14 verdiepingen in normale gebouwen. De eerste verdiepingen worden gereserveerd voor de receptie, een bar, vergaderzalen en gemeenschappelijke terrassen. Alle kamers hebben zeezicht hebben. Op de tien hoogste verdiepingen komen zaken als het zwembad, een zonneterras en een fitnessruimte. Een ander terras komt op de hoogte van 141 meter met panoramisch zicht op de Bahía de Poniente. De top van het gebouw zal bezet worden door drie luxe suites. 

Het bedrijf van Mayor kocht in recente jaren de voormalige Holiday Inn hotels in Alicante en Elche op, evenals het hotel Huerto del Cura en Milenio. Afgelopen september kwam daar nog het Tryp hotel in Valencia bij. 

Dit vind je misschien ook leuk