Vox Zaragoza wil honden die niet geadopteerd worden afmaken

door admin
Vox Zaragoza wil honden die niet geadopteerd worden afmaken

Daartoe moet het beleid van het gemeentelijke asiel aangepast worden opdat ‘niet te adopteren honden’, hieronder moeten volgens Vox ook honden komen te vallen die niet van een ‘herkenbaar ras zijn, oude honden, zieke honden en potentieel gevaarlijke honden’ afgemaakt kunnen worden. Volgens Julio Calvo, wethouder in Zaragoza, is het afmaken van deze honden een betere optie dan ze in het asiel te houden onder erbarmelijke omstandigheden. Volgens Calvo, zelf dierenarts van beroep, is het in veel plaatsen in Spanje al een gangbare praktijk.

De wethouder is van mening dat de omstandigheden waarin de honden moeten leven in het dierenopvangcentrum Peñáflor ‘niet te vergelijken zijn met die in een gevangenis, maar met die in een concentratiekamp’.

De partij Podemos is tegen de vergaande maatregel. ‘Doden is nooit een oplossing, verplaats ze naar een nieuw asiel, verbeter hun leefomstandigheden maar gebruik hun slechte omstandigheden niet als argument om ze af te maken, terwijl je feitelijk kosten wilt reduceren. Omdat ze oud zijn, hoef je ze nog niet te doden, dat zullen wij niet toestaan!’ aldus zei Fernando Rivarés, eveneens wethouder in de gemeente. Partijleider Pablo Echenique die Podemos vertegenwoordigd in het parlement noemde naar aanleiding van de discussie in Zaragoza de leden van Vox ‘slechte mensen’. 

Dit vind je misschien ook leuk