Politie Spanje arresteert man die overleden illegale werknemer in kliniek dumpt

door admin
Politie Spanje arresteert man die overleden illegale werknemer in kliniek dumpt

Het slachtoffer was een 31-jarige Marokkaan die zonder arbeidscontract en geldige documenten olijven plukte op de finca van de gearresteerde eigenaar. De eigenaar zou die zaterdag in zijn auto twee illegale werknemers naar het gezondheidscentrum hebben gebracht, terwijl een van hen al was overleden. Na aankomst vroeg hij om een brancard, liet de twee mannen achter en vertrok.

Ondertussen ontdekte een arts van het centrum dat de patiënt al overleden was en dat zijn dood niet had plaatsgevonden in het gezondheidscentrum maar al voor zijn aankomst daar al was ingetreden. Daarop waarschuwde de arts de Guardia Civil. Agenten namen de andere immigrant over en startten de zoektocht naar hun ‘baas’.

Die is gearresteerd en wacht nu op een rechtzaak. Hij had die zaterdagochtend vroeg de twee mannen van straat opgepikt om olijven te oogsten. Het slachtoffer was opeens ineengezakt, waarop de eigenaar hem naar het gezondheidscentrum besloot te brengen. Het is niet duidelijk of de eigenaar wist dat de Marokkaan al was overleden. De arbeidsinspectie onderzoekt nu de eigenaar van de finca. Familieleden van de overleden man kwamen vanuit Algeciras en Frankrijk om zich over zijn stoffelijke resten te ontfermen. Over zijn doodsoorzaak wordt in de Spaanse kranten niets gemeld.

Dit vind je misschien ook leuk