Barcelona levert eerste containerwoningen op in Spanje

door admin
Barcelona levert eerste containerwoningen op in Spanje

Na de Kerst levert Barcelona nieuwe sociale huurwoningen op. Op zich geen bijzonder nieuws, ware het niet dat deze huurwoningen zijn gebouwd zijn van vrachtcontainers. De containerwoningen bestaan uit een of twee kamers en worden op dit moment afgewerkt om na de Kerst opgeleverd te worden. Dit nieuwe blok aan huurwoningen staat in de Barrio Gòtic aan de Calle Nou de Sant Francesc.

Sociale huur 

Het zijn de eerste containerwoningen die in Spanje als huurwoning worden aangeboden. De woningen zijn gemaakt van vrachtcontainers die normaal gesproken op schepen worden gebruikt. De woningen zijn speciaal bedoeld voor jonge gezinnen of ouderen die huisvesting nodig hebben wanneer ze op het punt staan uitgezet te worden of als ze al op een noodwachtlijst staan voor een sociale huurwoning. Nieuwe huurders kunnen hier twee tot vijf jaar blijven wonen.

Bedoeld om sociale uitsluiting Barcelona tegen te gaan 

Burgermeester van Barcelona, Ada Colau, zegt dat deze woningen ‘waardig en adequaat’ zijn voor de jonge gezinnen en ouderen die hier als eerste zullen gaan wonen. Deze manier van bouwen is volgens Colau een mooie formule om snel beschermde en sociale huisvesting te bieden. Directeur van sociale woningstichting Hàbitat3 vertelt dat dit een snelle manier van bouwen is die ervoor kan zorgen dat er minder kans is op sociale uitsluiting in Barcelona, een van de problemen waar de hoofdstad van Catalonië mee te maken heeft.

Over de containerwoningen

De containerwoningen zijn in vier maanden tijd gebouwd en kostte in totaal 940.000 euro. Vier woningen hebben twee kamers en de overige acht woningen bestaan uit een kamer. Het dak is klaargemaakt om met groen en gras te worden bedekt.

Een tweede blok containerwoningen staat gepland om in 2020 gebouwd te worden in Sant Martí. Om precies te zijn in de Calle Bolivia 33-41. Naar verwachting zal dit blok 42 woningen omvatten, waarvan 35 met twee kamers en zeven woningen met een kamer.

Dit vind je misschien ook leuk