Spaans parlement gaat debat aan over stierengevechten

door admin
Spaans parlement gaat debat aan over stierengevechten

Het onderwerp ’tauromaquia’, waarmee verwezen wordt naar de complete wereld van het stierenvechten, is door beide regeringspartijen (PSOE en UP) vermeden in het regeerprogramma. De partij van Pablo Iglesias ontwijkt de totale afschaffing van het traditionele volksvermaak dat gruwelijk is voor de betrokken dieren maar pleit wel voor het stoppen met alle hieraan gerelateerde subsidies en voor het tegenhouden van alle evenementen waarbij sprake is van dierenmishandeling.

Pedro Sánchez heeft eerder eens laten weten niet van stierenvechten te houden, maar wel respect te hebben voor de wereld van het stierenvechten. Tot nu toe is alleen een ‘Wet Dierenwelzijn’ in het regeringsakkoord tussen PSOE en UP opgenomen. Hierin worden straffen en boetes vastgelegd voor overtredingen zoals het in de steek laten van huisdieren, het mishandelen van wilde dieren en verbeteringen in de controle op het houden van huisdieren en op fokkers van huisdieren en fokkers en houders van consumptiedieren. 

De wereld van het stierenvechten in Spanje behelst 103 economische activiteiten, van het fokken van vechtstieren, opleidingen voor stierenvechters tot hieraan gerelateerde horecabedrijven. Gezamenlijk dragen deze activiteiten met ruim 4 miljard euro bij aan de Spaanse economie, volgens gegevens van de Nationale Vereniging van Organisatoren van Stierengevechten (Anoet).

Dit vind je misschien ook leuk