Buitenlandse media kiezen regio in Spanje als beste bestemming 2020

door admin
Buitenlandse media kiezen regio in Spanje als beste bestemming 2020

Asturië is helemaal hip in het buitenland. Dat blijkt aan de aandacht die de regio krijgt van buitenlandse kranten en tijdschriften. De Spaanse regio wordt zowel door The New York Times als door National Geographic uitgeroepen tot een van de beste bestemmingen om in 2020 te bezoeken.

Drie Spaanse bestemmingen op lijst beste bestemmingen van 2020

Niet alleen Asturië wordt door The New York Times bestempeld als een ‘must-see’, ook Menorca en de Valle de Arán staan in de lijst van plekken die de Amerikaanse lezer ooit eens gezien moet hebben. Volgens de krant is Asturië de plek die Spanjaarden in de zomer als toevluchtsoord gebruikten om te ontkomen aan het massatoerisme aan de kust van de Middellandse Zee. Menorca wordt geprezen om de maagdelijk witte stranden en de Valle de Arán om de geweldige natuur die er te vinden is.

AVE zorgt voor betere bereikbaarheid

De Amerikaanse krant meldt dat de Spaanse regio bekend staat als gastvrij, maar dat de regio onvoldoende aandacht krijgt van buitenlandse toeristen. “Waarschijnlijk komt dat doordat het er vrij vaak regent”, aldus The New York Times. De krant meldt ook dat dit alles in 2021 waarschijnlijk zal gaan veranderen omdat vanaf dat jaar het plan is dat de AVE ook naar Asturië zal gaan rijden waardoor het gebied beter bereikbaar wordt. 

Nadeel dat ze er teveel eten

De Amerikaanse krant roemt de Spaanse regio om de wandel- en fietsroutes en roept de lezer op om het oudste nationale natuurpark van Spanje te bezoeken en te genieten van de rijke geschiedenis van de regio met oude Keltische restanten en overblijfselen van mijnen uit de Romeinse tijd. De krant noemt als enige ‘nadeel’ van de regio dat ze er teveel eten vanwege de overheerlijke keuken van Asturië.

Een land in het klein

Tijdschrift National Geographic besteedde onlangs ook aandacht aan de regio Asturië. Volgens het tijdschrift staat deze regio bekend om de prachtig besneeuwde bergtoppen en is de regio rijk aan tradities. National Geographic schrijft: “In geen enkele andere plek in Spanje vind je zoveel diversiteit, en dat in een heel klein gebied. Het is net een compleet land in het klein. Oviedo heeft de beste musea maar in Gijón vind je het mooiste strand.” Het tijdschrift raadt een bezoek aan de bergketen Picos de Europa aan met de ‘scherpe bergtoppen en alle kuddes schapen die je er tegen zult komen’.

Dit vind je misschien ook leuk