Nieuw toeristisch aanbod Spanje op toerismebeurs Fitur in Madrid

door admin
Nieuw toeristisch aanbod Spanje op toerismebeurs Fitur in Madrid

Duurzaam toerisme, gastronomie, nieuwe technologieën en belangrijke culturele en sportieve evenementen staan centraal op de Fitur-editie van 2020. Nieuw dit jaar is een paviljoen dat in het teken staat van toerisme in Afrika.  

Fitur vindt plaats op de Feria de Madrid en is voor het publiek geopend op zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur en zondag van 10:00 tot 18:00. Entreekaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen op ifema.es/fitur.

Op de beurs wordt uiteraard ook het toeristische aanbod van Spanje gepresenteerd. Wat kunnen toeristen het komende jaar verwachten in Spanje? Hieronder volgt een greep uit het aanbod van Spaanse organisaties en bedrijven.

Andalusië

Het Andalusische landschap met de talrijke olijfbomen is kandidaat om opgenomen te worden op Unesco Werelderfgoedlijst.

Nationaal park Sierra de las Nieves (Málaga) herbergt een van de grootste zilversparbossen ter wereld met sparren die nog stammen uit de periode van voor de laatste ijstijd. Uit het dorpje Álora komt de manzanilla aloreña, een gastronomisch hoogwaardige olijfolie met een verdiende beschermde oorsprongsbenaming. Er worden excursies georganiseerd om kennis te maken met de werkzaamheden en werkomgeving van de olijfboer. In het hart van natuurpark Sierra de las Nieves liggen ook de prachtige witte dorpjes Alozaina en Casarabonela.

De stad Málaga ontvangt dit jaar belangrijke sportevenementen zoals de finale van de Copa del Rey die van 13 tot en met 16 februari plaatsvindt. Bovendien is de stad, samen met het Zweedse Gotenburg, Europese Hoofdstad voor Slim Toerisme, een titel toegekend door de Europese Commissie aan steden die investeren in duurzaam toerisme. Meer informatie over sportevenementen in Málaga: www.malaga2020.eu

Aragón

De Spaanse Pyreneeën (Huesca) lenen zich bij uitstek voor verschillende gezinsuitjes. Zo kunnen er onder begeleiding van een gids kastelen en prehistorische vindplaatsen worden bezocht en zijn er verschillende GPS-wandeltochten. In het gebied Serrablo, aan de voet van Pyreneeën, waan je je even weg van de wereld in de leistenen dorpjes en de prachtige preromaanse kerkjes.

Meer informatie: turismomontano.es en huescalamagia.es

Het bureau voor toerisme en de Academie voor Gastronomie van Aragón hebben onlangs samen de Agenda Gastronómica 2020 gepresenteerd met alle evenementen die zullen plaatsvinden op culinair gebied in de provincies Zaragoza, Huesca en Teruel. Meer informatie over toerisme in Aragon: Turismo en Aragón

In Oviedo vindt in november de 33e editie van de prestigieuze World Cheese Awards plaats. Meer dan 3000 verschillende soorten kaas zullen hier door 250 internationale juryleden worden beoordeeld. Verwacht wordt dat meer dan 10 duizend mensen op het evenement afkomen.

De Balearen

Volgens The New York Times is het eiland Menorca, samen met Asturië en de Valle de Arán, een van de beste bestemmingen om te bezoeken in 2020. Menorca is het eerste mediterrane eiland met een zogeheten Starlight certificaat: locaties waar de nachtelijke hemel nog helder is en niet verstoord wordt door lichtvervuiling. Het gaat om plaatsen als het strand van Cavalleria, Son Saura en Algaiarens. Bovendien wordt dit jaar nabij de haven van Mahón het prestigieuze artistieke centrum Hauser Wirth geopend. Hauserwirth.com. Meer over toerisme op Menorca: menorca.es

Cantabrië

Sinds november van het afgelopen jaar is Spanje 30 Michelin-sterren rijker. Negen daarvan zijn voor zes restaurants in de regio Cantabrië. Jesús Sánchez van de Cenador de Amós in Villaverde de Pontones kreeg als eerste restaurant uit de regio Santander liefst drie Michelin-sterren. Meer over toerisme in Cantabrie: turismocantabria.com

Ceuta en Melilla

In het Parque Natural del Estrecho zijn diverse watersporten te beoefenen en er bestaat een mogelijkheid om vanaf het schiereiland een minicruise te doen. Er zijn verschillende thematisch routes georganiseerd, waaronder een route langs moderne architectuur. Op deze bijzondere locatie tussen de Atlantische en de Middellandse zee is er genoeg te beleven in deze Spaanse regio’s aan de Noord-Afrikaanse kust. Meer informatie: ceuta.si en melillaturismo.com

Regio Valencia

Valencia is al in volle voorbereiding voor 2022, het jaar waarin de stad Design Capital of the World is. In de wijken Ruzafa en El Carmen en het Centre del Carme Cultura Contemporánia zijn de tekenen al te bespeuren.

Funbici, een organisatie zonder winstoogmerk, stimuleert de duurzame mobiliteit in drie provincies van deze regio met onder andere het uitzetten van diverse fietsroutes.

Meer informatie: comunitatvalenciana.com en visitvalencia.com

La Rioja

In het zogeheten España vacía (leeg Spanje) zijn diverse initiatieven gaande voor duurzaam toerisme in een landelijke omgeving. La Rioja, een van de dunstbevolkte gebieden van Spanje, presenteert la Ruta del Vino de la Rioja Oriental, een project binnen het wijntoerisme en landelijke ontwikkeling waar 42 verschillende gemeenten aan hebben meegewerkt.

Ook info op lariojasuroriental.com

Madrid
In de gids Save the Date 2020  staan een honderdtal suggesties voor culturele, muzikale en sportieve evenementen in de Spaanse hoofdstad zoals de finale van de Davis Cup eind november en de expositie Vampiros. La evolución de mito, die van 14 februari tot en met 29 november te zien is in CaixaForum Madrid. Het Reina Sofía museum viert zijn 30-jarig bestaan met een aantal bijzondere tentoonstellingen zoals Mondrian y De Stijl vanaf 12 mei dit jaar.

Meer info over activiteiten in Madrid: esmadrid.com

Dit vind je misschien ook leuk