Machinist Renfe bereikt maximum uren en zet passagiers uit trein in Spanje

door admin
Machinist Renfe bereikt maximum uren en zet passagiers uit trein in Spanje

Een Renfe-trein op lijn RG1 van Figueres naar L’Hospitalet de Llobregat is op station Montgat gestopt waarna alle passagiers werd verzocht uit te stappen. Dit gebeurde gisteren om 8:34 uur midden in de ochtendspits. Reizigers zaten in de trein richting Barcelona toen ze via de luidspreker te horen kregen dat ze allemaal uit moesten stappen. De reden: De machinist had het maximum aantal uren van zijn dienst bereikt nog voordat de trein de eindbestemming bereikte.

Dieper liggende oorzaak

Vervoerder Renfe laat weten dat er nog een dieper liggende oorzaak is waardoor ze dit besluit hebben moeten nemen. Volgens het vervoersbedrijf was dit een voorzorgsmaatregel voor storm Gloria die richting Catalonië trok. Volgens Renfe was er in theorie voldoende tijd dat de machinist zijn dienst afmaakte om de passagiers helemaal naar het eindpunt te brengen. Echter zorgden incidenten en vertragingen door de storm ervoor dat de machinist teveel uren zou maken.

Officiële verklaring Renfe

Volgens Renfe is het laten uitstappen van de passagiers in Montgat de beste van de oplossingen die ze de reizigers konden bieden aangezien ze hun weg konden vervolgen met andere lijnen. Renfe laat in een verklaring weten: “Veiligheidsvoorschriften zorgen ervoor dat de reistijd langer wordt en de machinist mag zijn maximum aantal uren gewoonweg niet overschrijden. Dit was de beste optie aangezien nu de reizigers van één trein zijn getroffen. We hadden ook kunnen wachten op een andere machinist maar dat zou betekenen dat dit spoor gedurende langere tijd bezet zou blijven waardoor andere treinen hun weg ook niet zouden kunnen vervolgen.”

Vertraging dienstverlening Renfe door storm Gloria

De schade aan de spoorwegen door hoge golven concentreert zich voornamelijk op de Maresme-kust. In de middag was er sprake van een storing in de elektriciteitsvoorziening tussen Mataró en Arenys wat zorgde voor nog meer vertraging op dit traject.

Dit vind je misschien ook leuk