Luchthaven Madrid hekelt uitblijven maatregelen tegen coronavirus in Spanje

door admin
Luchthaven Madrid hekelt uitblijven maatregelen tegen coronavirus in Spanje

Luchthavenpersoneel van vliegveld Madrid Barajas dringt opnieuw aan op maatregelen tegen het coronavirus. De vakbond van het personeel liet gisteren weten dat ze onvoldoende steun krijgen in de vorm van extra veiligheidspersoneel en beschermingsmiddelen op de luchthaven. De Spaanse luchthavenautoriteit Aena laat weten dat het Ministerie van Volksgezondheid in Spanje nog niet de nodige maatregelen heeft afgekondigd.

Protocol vanuit ministerie Spanje blijft uit

Vorige week werd al bekend dat het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid bezig is met een protocol tegen een uitbraak van het coronavirus in Spanje. De vakbond dringt nogmaals aan op een veiligheidsprotocol voor al hun medewerkers en wil dat hun mensen voldoende worden geïnformeerd over dit virus en alle nodige veiligheidsmaatregelen krijgen aangereikt.

Concreet vraagt de vakbond om speciale handschoenen voor hun medewerkers die ze dragen tijdens het doorzoeken van bagage of bij het fouilleren. Ook willen ze dat hun mensen zogenaamde FPP2-mondkapjes dragen wanneer ze moeten ondersteunen bij binnenkomende vliegtuigen uit China.

Besmettingsgevaar in Spanje laag, maar niet uitgesloten

Bronnen vanuit de beheerder van de luchthaven vertellen dat Aena voortdurend in contact is met het Ministerie van Volksgezondheid om de juiste instructies te ontvangen en maatregelen te nemen tegen het overbrengen van het Coronavirus in Spanje. De vakbond meldt dat hoewel de kans dat dragers van het virus mensen in Spanje besmetten laag is, het niet kan worden uitgesloten dat dit in de komende periode kan gebeuren.

Terughalen van Spanjaarden uit epicentrum coronavirus

Gisteren lieten woordvoerders van verschillende ministeries in Spanje al weten bezig te zijn met het terughalen van Spanjaarden die op dit moment in China – voornamelijk in Wuhan – zijn. Het ministerie geeft aan dat er zo’n twintig Spanjaarden op dit moment in quarantaine zitten in de Chinese stad. Ze hebben vooralsnog nergens last van, voelen zich goed en bevinden zich in hun verblijven op bevel van de autoriteiten in Peking. Wuhan wordt gezien als het epicentrum van de uitbraak van het Coronavirus.

Huidige status zieken en doden door coronavirus

Vanochtend werd bekend gemaakt dat er wereldwijd 4.515 mensen zijn besmet en 106 mensen zijn overleden aan het coronavirus. Eind vorige week werd een besmetting van twee mensen gemeld in Frankrijk en vanochtend werd bekend dat iemand in Duitsland ook is besmet met het virus. Beide personen zijn in quarantaine geplaatst. In Spanje is tot nu toe nog geen besmetting met het virus vastgesteld.

Dit vind je misschien ook leuk