Start met voetgangersbrug die Málaga met Torremolinos verbindt langs strand

door admin
Start met voetgangersbrug die Málaga met Torremolinos verbindt langs strand

Dan start met met de werkzaamheden aan de loopbrug over de monding van de rivier de Guadalhorce ten westen van de stad Málaga. Dit is een verrassend natuurgebied – en erg interessant voor vogelaars – dat ligt ingeklemd tussen de snelweg A7, het vliegveld, de bebouwing van Málaga en die van Guadalmar (Torremolinos). Tot nu toe konden mensen te voet of al fietsend wel naar de overkant, maar via de snelweg. 

De loopbrug telt zes overspanningen, krijgt een lengte van 270 meter, is 4,3 meter breed en verbindt de zone rond het sportpaleis Martín Carpena met die van het natuurgebied zelf en de gemeente Torremolinos ten westen ervan. Als de loopbrug gereed is, is het in theorie al mogelijk om van Rincón de la Victoria ten oosten van Málaga, via Málaga helemaal naar Calahonda in Mijas-Costa te wandelen of fietsen. Eind februari zal de brug klaar zijn als alles volgens plan verloopt. Vanaf de nieuwe brug bereikt de wandelaar ook eenvoudig de verschillende paden die in het natuurgebied lopen. Aan beide zijden worden informatieborden geplaatst over de natuur waar de brug doorheen leidt.

De brug is uitgevoerd van hout en past zodoende goed in de natuurlijke omgeving van de monding van de belangrijkste rivier van de provincie Málaga. Er gaat een investering van 1,6 miljoen euro mee gepaard die betaald wordt door de provincie en de gemeente Málaga.

Lees hier alle actuele informatie over de Senda Litoral

Dit vind je misschien ook leuk