Steden in Spanje waar je dit jaar moet zijn om carnaval te vieren

door admin
Steden in Spanje waar je dit jaar moet zijn om carnaval te vieren

Vanaf deze week viert Spanje carnaval en kleuren feestvierende Spanjaarden het land. Maskers, kostuums, muziek, eten en drinken zijn de komende week de voornaamste onderwerpen in veel autonome regio’s in Spanje. Hoewel elke regio zijn eigen manier heeft om carnaval te vieren, zijn sommige carnavalsfeesten enorm populair geworden en trekken deze elk jaar weer vele bezoekers van buitenaf.

Carnaval valt niet elk jaar op dezelfde data. De datum waarop carnaval start wordt bepaald aan de hand van de kerkelijke kalender. In 2020 wordt carnaval vanaf 20 februari gevierd. Over het algemeen zal het carnavalsfeest tot en met 26 februari duren, maar sommige regio’s maken hier een uitzondering op.

Verkiezing ‘reina de carnaval’ op Tenerife

Enkele carnavalsfeesten die er in Spanje uitspringen zijn het carnaval in Santa Cruz (Tenerife). Het beroemde carnavalsfeest op Tenerife is gisteren gestart en zal duren tot 1 maart. Tijdens de eerste week van het carnaval worden veelal binnenactiviteiten georganiseerd. Een van de belangrijkste evenementen is het kiezen van de ‘reina de carnaval’ (koningin van het carnaval) uit 37 kandidaten. Richting het einde van de carnavalsweek in Santa Cruz vindt de grote parade plaats en wordt traditioneelgetrouw de grote sardien verbrand en begraven.

Mardi gras van Spanje

In de buurt van Barcelona wordt een van de grootste carnavalsfeesten van Spanje gehouden. Deze vindt elk jaar plaats in Sitges. Van 18 tot en met 26 februari viert deze Spaanse stad feest. Het carnaval in Sitges wordt ook wel het ‘mardi gras’ aan de Spaanse kust genoemd. Iedereen gaat over de top verkleed en viert een ruime week lang alleen maar feest.

Cádiz Spaanse concurrent van Río de Janeiro

Liefhebbers van het carnaval kunnen ook hun hart ophalen in het zuiden van Spanje. In Cádiz wordt een van de grootste carnavalsfeesten in Spanje gehouden. Vandaag is de eerste dag van het carnavalsfeest in Cádiz en tot 1 maart zal hier feest worden gevierd. Het carnaval in Cádiz wordt ook wel gezien als de Spaanse tegenhanger van het wereldberoemde carnaval in Río de Janeiro door alle vrolijke kleuren, processies, parades, vuurwerk en ander entertainment.

Officiële feestdagen tijdens carnaval in Spanje

Naast foto’s van de grootste carnavalsfeesten in Spanje heeft de Spaanse nieuwssite 20minutos per autonome regio opgesomd welke scholen een officiële vrije dag hebben tijdens de carnavalsweek. Lokaal kan er sprake zijn van uitzonderingen op deze data.

Dit vind je misschien ook leuk