Alicante staat honden toe op strand tussen november en maart

door admin
Alicante staat honden toe op strand tussen november en maart

Na 1 maart zijn de stranden weer voor de toeristen en andere zonaanbidders. Hondenbezitters dienen hun viervoeter wel aan de lijn te hebben en te voorzien van een muilkorf. Bovendien zijn ze verplicht poep op te rapen en mag een baasje maximaal twee honden bij zich hebben. Toegang tot het strand voor als gevaarlijk geldende honden, loopse honden, zieke honden of pups jonger dan 4 maanden oud is verboden. Ook mogen jongeren onder 16 jaar niet zelf met een hond de stranden in Alicante betreden. Honden die op het strand lopen moeten allemaal geregistreerd zijn, een microchip dragen en een dierenpaspoort hebben met informatie over de vaccinaties die ze hebben gehad.

De nieuwe gemeentelijke verordening van de PP en Ciudadanos zal op 27 februari door de gemeenteraad worden goedgekeurd en van kracht gaan. 

De tekst ervan is een actualisatie van de vorige verordening die al 18 jaar geldig was. Officieel gezien was het al die tijd verboden om met honden op het strand te lopen. Al werd dit vooral in de wintermaanden oogluikend toegestaan door de wetshandhavers in de stad. 

De verordening over dieren bevat 15 hoofdstukken met in totaal 112 artikelen en enkele bijlagen. Hierin staat onder meer ook een verbod op het organiseren van een circus in de stad met levende dieren. Specifiek wordt eveneens gemeld dat mensen die huisdieren houden niet de dood of verminking van hun dier mogen veroorzaken of deze fysiek, psychologisch of passief mogen mishandelen. Voldoet iemand hier niet aan, dan geldt dat als een zware overtreding waarvoor boetes gelden van tussen 6.010 en 18.030 euro.

Honden mogen loslopen in de parken en ruimtes die speciaal voor hen zijn bestemd. Die ruimtes mogen niet dichtbij woonhuizen zijn, dienen goed toegankelijk te zijn en minimaal 1.000 vierkante meter groot zijn, zodat huisdieren er vrij kunnen rennen. Hondenbaasjes moeten altijd de poep opruimen en een flesje water bij zich te dragen om de plek waar de hond heeft geplast schoon te spoelen. 

Dit vind je misschien ook leuk