Spanje sluit landsgrenzen voor bezoekers vanwege coronavirus

door admin
Spanje sluit landsgrenzen voor bezoekers vanwege coronavirus

Spanje sluit – net als Zwitserland – de landsgrenzen met de EU voor mensen die er niet wonen. De sluiting geldt (nog) niet voor Gibraltar en Andorra en ook (nog) niet voor luchthavens en havens. Wel mogen mensen die in Spanje werken, maar er niet wonen de grens over, net als mensen die om dringende redenen naar Spanje moeten. Het verkeer per vliegtuig of trein tussen Portugal en Spanje wordt met ingang van dinsdag stopgezet. De maatregel duurt tot 15 april. Om deze beperking van vrij verkeer van personen uit te voeren worden er grenscontroles ingesteld. De sluiting van de grenzen zal geen effect hebben op goederenvervoer.

De maatregel is met Brussel overlegd om de verdere uitbreiding van de coronapandemie terug te dringen. Tot de noodtoestand wordt ingetrokken mogen alleen Spaanse burgers en ingezetenen, mensen die de grens vanwege werk moeten oversteken, diplomatiek personeel of mensen in situaties van overmacht Spanje binnen.

Net voor de aankondiging van Spanje bleek ook Europa de buitengrenzen tijdelijk – gedurende 30 dagen – te sluiten voor personenvervoer. In de loop van maandag hebben Oostenrijk, Hongarije, Tsjechische Republiek, Denemarken, Polen, Litouwen en Duitsland aangekondigd ook hun landsgrenzen te sluiten.

Besmettingen coronavirus Spanje

In alleen Madrid ligt maandag eind van de middag het aantal gedetecteerde besmettingen met het virus op 4.165 met 213 doden. Volgens de laatste gegevens van het ministerie van Gezondheid telt Catalonië 903 besmettingen en 12 doden. Dan volgt het Baskenland met 630 besmettingen en 23 doden, Castilla La Mancha met 567 besmettingen en 17 doden, Andalusië met 554 besmettingen en 7 doden, regio Valencia met 409 besmettingen en 5 doden, Castilla y León met 334 besmettingen en 9 doden, La Rioja 312 besmettingen en 4 doden, Navarra met 274 besmettingen en 1 dode, Galicië 245 besmettingen en 2 doden, Asturias met 177 besmettingen en 1 dode, Aragón 174 besmettingen en 11 doden, Canarische Eilanden 119 besmettingen en 1 dode, Extremadura 111 besmettingen en 2 doden, Murcia 77 besmettingen, Balearen 73 besmettingen en 1 dode, Cantabrië 58 besmettingen, Melilla 8 besmettingen, Ceuta 1 besmetting.

Dit vind je misschien ook leuk