Politiecontroles in Spanje moeten voorkomen dat mensen hun tweede huis bezoeken

door admin
Politiecontroles in Spanje moeten voorkomen dat mensen hun tweede huis bezoeken

De circa 30.000 extra controles zullen het hele weekend plaatsvinden om te zorgen dat burgers zich aan alle regels rond de noodtoestand houden. Wie zich hier niet aan houdt kan rekenen op boetes tussen 601 en 30.000 euro. Agenten zijn op donderdag al begonnen met het uitvoeren van controles omdat op 19 maart de Día de San José in zes autonome regio’s (Galicië, Baskenland, Navarra, Castilla-La Mancha, Murcia en regio Valencia) werd gevierd en mensen daar een extra vrije dag hadden. 

Donderdag werden meteen tientallen boetes van 601 euro uitgedeeld. Het minimale bedrag dat opgelegd kan worden omdat het ging om ongehoorzaamheid en niet om verkeersovertredingen. 

Mensen in Spanje mogen zich alleen per auto verplaatsen om naar hun werk, een bank, een supermarkt, apotheek of andere winkel voor eerste levensbehoeften te gaan, hun kinderen naar de andere ouder/verzorger te vervoeren in geval van een bezoekregeling, iemand te verzorgen of hulpbehoevenden te vervoeren voor dezelfde doeleinden. Minderjarige kinderen mogen ook mee in de auto omdat die thuislaten officieel verboden is. Ook in noodsituaties of situaties van overmacht is een rit in de auto toegestaan.

Dit vind je misschien ook leuk