Wie mag er nog werken in Spanje vanaf maandag?

door admin
Wie mag er nog werken in Spanje vanaf maandag?

Feitelijk moet het aantal bewegingen in Spanje door de week net zo laag zijn als het was gedurende de afgelopen twee weekenden tijdens de lockdown. Hiermee wil de overheid aantal zieke mensen dat een ziekenhuisopname nodig heeft zoveel mogelijk beperken. De eerste dagen van april verwachten de autoriteiten de piek van het aantal coronabesmettingen in het land.

Spanje is op dit moment het vierde land ter wereld met de meeste besmettingen en het tweede land waar de meeste mensen (6.528) aan Covid-19 zijn overleden. Van zaterdag op zondag kwamen er 838 doden bij. De intensive care afdelingen in zes autonome regio’s staan op de rand van totale overbelasting en in drie regio’s zit dat punt er snel aan te komen doordat daar het aantal patiënten dat opgenomen moet worden op de intensive care erg snel groeit. Dit zei het hoofd van het coördinatiecentrum voor Eerst Hulp in Spanje, Fernando Simón, die niet zei op welke regio’s hij doelde.

Simón zei verder erg blij te zijn met de verscherpte maatregelen van de overheid vanaf maandag. Die kunnen ertoe bijdragen dat de ziekenhuizen die het zwaarst onder druk staan de komende dagen nét niet boven hun capaciteit terechtkomen. 

Essentiële activiteiten

Mensen in de volgende beroepen/sectoren mogen vanaf maandag 30 maart nog naar hun werk: 

Gezondheidspersoneel, apotheken, politie en veiligheidstroepen, detailhandel voor levensmiddelen en producten van eerste levensbehoeften, pers en media, tankstations, havens en vliegvelden, treininfrastructuur, transportbedrijven die reizigers of goederen vervoeren, brandpreventiediensten en brandweer, kustwacht, energie- en waterbedrijven, datacenters, onderhoudsdiensten voor elektriciteits-, water- en gasnetwerken, onderhoud, installatie en reparatie van telecommunicatiediensten en datacenters, petrochemische fabrieken, elektriciteits- en kerncentrales, werkzaamheden voor het algemeen belang op gezondheidsgebied, in havens, op vliegvelden, spoorwegen, wegen, landbouw- en veeteeltbedrijven en vissers, dierenvoeding, dierenartsen, wasserijen, opticiens, orthopedische producten, producten voor de hygiëne, pers en kantoorboekhandels, sigarettenwinkels.

Dit vind je misschien ook leuk