Spelers FC Barcelona accepteren 70 procent loonsverlaging

door admin
Spelers FC Barcelona accepteren 70 procent loonsverlaging

Lionel Messi zei dat het initiatief wat verlaat is omdat de spelers zochten naar ‘de beste formule om de club te helpen’ in deze coronacrisis. De aanvoerder van de Catalaanse club zei: ‘Voordat ik verder ga wil ik duidelijk maken dat we altijd bereid zijn onze salarissen te verlagen want we begrijpen volledig dat we ons in een buitengewone situatie bevinden’. ‘Wij als spelers zijn er altijd om de club te steunen wanneer ons dat wordt gevraagd’.

De Argentijn had nog wel kritiek op mensen ‘hoog in de club’ die zouden hebben geprobeerd de spelers onder een vergrootglas te leggen en de druk op te voeren ‘voor iets waarvan we altijd wisten dat we het zouden doen’. Messi gaf aan dat de spelers pas nu naar buiten komen omdat het hun prioriteit was de juiste oplossingen te vinden om de club te helpen en te achterhalen wie er het meest geraakt zou worden door de situatie. ‘We zullen de club ook verder helpen zodat alle werknemers (1800 totaal waarvan 540 niet-sporters) hun volledige salarissen behouden’. Ook het clubbestuur is akkoord gegaan met salarisverlagingen voor hetzelfde doel.

Vorige week maakten spelers van Real Madrid een groot bedrag te doneren aan de regio Madrid om te helpen de verspreiding van het coronavirus in de zwaar getroffen regio te mitigeren. De Spaanse Liga is stilgelegd voor onbepaalde tijd. Pas als de gezondheidsorganisaties groen licht geven, worden de wedstrijden hervat.

In eerste instantie gaf de club uit Madrid aan alle salarissen door te blijven betalen, maar begin deze week werd bekend dat er toch een salarisverlaging zal volgen.

Dit vind je misschien ook leuk