Wereldbank reserveert 1,9 miljard euro aan noodsteun in coronacrisis

door admin
Wereldbank reserveert 1,9 miljard euro aan noodsteun in coronacrisis

Het land dat het meeste zal profiteren van dit bedrag is India, dat 1 miljard dollar ontvangt. Afganistan krijgt 100,4 miljoen dollar, Pakistan 200 miljoen, Sri Lanka 128,6 miljoen, Ethiopië 82,6 miljoen, Kenia 50 miljoen, de Democratische REpubliek Congo 47,5 miljoen, Ghana 35 en Yemen 26,9. Argentinië krijgt 35 miljoen dollar en Ecuador, Haiti en Paraguay ontvangen elk 20 miljoen euro. In totaal zullen 25 landen geld krijgen uit dit steunpakket. Andere maatregelen worden nog bestudeerd waarmee het totaal aantal landen dat op financiële steun kan rekenen oploopt tot 40.

Bij de verdeling van het geld richt de Wereldbank zich op de armste en meest kwetsbare landen die het hardst geraakt zullen worden door het virus. De Wereldbank helpt die landen ook met toegang tot medische middelen door overleg te hebben met de toeleveranciers ervan met hulp van de betreffende overheden. De verspreiding van het virus treft wereldwijd nu meer dan 1 miljoen personen en heeft aan 35.000 mensen het leven gekost.

De Wereldbank is voorbereid om tot 160 miljard dollar in de komende 15 maanden vrij te maken voor maatregelen die ervoor moeten zorgen dat Covid-19 wordt uitgebannen en de meest geraakte landen te helpen bij de directe gevolgen van de crisis om het herstel van hun economieën te versterken.

Dit vind je misschien ook leuk