Spanje vraagt bevolking maskers op te doen als ze naar buiten gaan

door admin
Spanje vraagt bevolking maskers op te doen als ze naar buiten gaan

Mensen in Spanje moeten met andere woorden de manieren waarop ze zich met anderen relateren veranderen en de sociale omgangsvormen van bijvoorbeeld de Japanners aannemen. De opmerking dat ‘wie kan’ een masker moet dragen is wel op zijn plaats, aangezien de beschermende gezichtsmaskers nergens meer te verkrijgen zijn in het land, terwijl ze zo hoognodig zijn in de gezondheidszorg voor medisch personeel dat besmette patiënten moet behandelen. Dat er tussen landen onderling een soort oorlog woedt en men vrachten met maskers voor elkaars neus wegkaapt, helpt daar ook niet bij.

Zaterdag beslist de regering of de periode van ‘confinamiento’ nog twee weken langer duurt tot 26 april. Daarmee gaan ook de maatregelen gepaard, die sinds afgelopen maandag opnieuw zijn aangescherpt door alleen nog mensen in vitale beroepen aan het werk te laten gaan. Daardoor liggen nu ook de bouwsector en een groot deel van de industrie in Spanje stil.

Alle gegevens wijzen er volgens de experts op dat de corona-epidemie zich in Spanje in een stabilisatiefase begeeft en dat de genomen maatregelen onder de noodtoestand tot nu toe hun vruchten beginnen af te werpen. Met name ten opzichte van het doel om te voorkomen dat de ziekenhuizen en hun IC’s volledig overbelast raken.

De chef van het Centrum voor Spoedgevallen, María José Sierra bevestigde vrijdag de ‘neerwaartse trend’ in het aantal ziekenhuisopnames, met een groei van 10 procent terwijl dat op eerdere dagen 30 procent was’. Op de intensive care-afdelingen lijkt het erop dat er dagelijks minder nieuwe opnames bijkomen.

Dit vind je misschien ook leuk