Semana Santa processies te bekijken op portal RTVE Digital

door admin
Semana Santa processies te bekijken op portal RTVE Digital

Op de portal is ook materiaal te vinden uit het RTVE-archief dat nooit eerder is uitgezonden zoals de Procesión del Cristo Yacente en Miserere de Zamora uit 1967. Ook is het programma ‘Testimonio’ te bekijken uit 1968, waarin de tradities van Semana Santa van diverse locaties in Spanje in beeld zijn gebracht. In ‘Aspecto de la Semana Santa’ is een reportage te zien over de religieuze rituelen en boetedoening uit diezelfde periode.  

Voor mensen die liever naar eigentijdse processies kijken is er de versie uit 2019 van Medina del Campo, uit 2018 van Málaga en uit 2017 van Alcalá de Henares en Cuenca. Ook de Vía Crucis vanuit het Colosseum in Rome is te vinden op RTVE Digital.  

Liever luisteren dan kijken? Het platform biedt ook voormalige radio-uitzendingen met processiemarsen, oude muziek, flamencomuziek, dodenmarsen en zang uit Castilië en León, Catalonië, Valencia en Murcia.

Spaanstalige films

Voor wie de Semana Santaprocessies wat te veel worden, zijn zinnen wil verzetten of zijn Spaans wil oefenen kan op een andere RTVE-portal, Somos Cine, kijken naar een selectie van Spaanstalige films, waaronder Julieta (Almodóvar), El Olivo (Bollaín), Verónica (Plaza) en Blancanieves (Berger). De films zijn alleen vanuit Spanje te bekijken. De Semana Santaprocessies zijn zowel vanuit Nederland als vanuit Spanje te bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk