Files en verkeersopstoppingen rond Madrid vanwege politiecontroles

door admin
Files en verkeersopstoppingen rond Madrid vanwege politiecontroles

Het coronavirus heeft de bevolking echter gedwongen hun reisplannen te cancelen en thuis te blijven. Desondanks werden er rond plaatsen als Madrid en Sevilla veel verkeersopstoppingen en files geregistreerd door de Spaanse verkeersdienst, zo schrijft de krant 20Minutos. Ondanks grote verontwaardiging daarover onder de Spanjaarden, heeft de Spaanse Verkeersdienst Tráfico laten weten dat het grootste gedeelte van die files is veroorzaakt door de extra controles die zijn ingesteld om juist te voorkomen dat Spanjaarden er opuit gaan. 

De Guardia Civil heeft 150 vaste controles ingesteld die zowel dag als nacht op bepaalde strategische punten blijven staan en daarbij komen nog eens talloze mobiele controles die mede door andere politiediensten worden uitgevoerd. In Catalonië heeft de regionale politie Mossos d’Esquadra de controles geïntensiveerd.

De belangrijkste opstoppingen werden geregistreerd bij de uitvalswegen van Madrid: A2,A3, A5 en A6), van sevilla (SE30, A4, A49 en A66) en Barcelona (B10).

Veel burgers hebben op sociale media en onder de betreffende nieuwsberichten hun verontwaardiging getoond over het feit dat anderen toch denken de regels te moeten overtreden om hun tweede huis te bezoeken of er een paar dagen tussenuit te gaan ondanks de noodtoestand in het land die nog zeker tot 26 april van kracht blijft. 

Ook volgens de Guardia Civil is het niet zo dat mensen massaal naar de kusten trekken. Maar degenen die zich om verschillende redenen wel op de weg bevinden, komen in een van de vele controles terecht die daar juist staan om dat te voorkomen, en dat levert veel vertragingen op. Vanwege de controles zijn ook wegen versmald, zodat de politie beter haar werk kan doen. 

Dit vind je misschien ook leuk