Gewijzigde openingstijden supermarkten Spanje tijdens Semana Santa

door admin
Gewijzigde openingstijden supermarkten Spanje tijdens Semana Santa

Normaal gesproken is het topdrukte voor de Spaanse supermarkten tijdens de Semana Santa. Niet alleen gaan de Spanjaarden tijdens de coronacrisis een uitzonderlijke Pasen tegemoet, ook supermarkten in Spanje passen hun diensten aan deze periode aan.

Voldoende voorraad voor feestelijk Pasen thuis

Alle Spaanse supermarkten hebben de laatste weken ontzettend hun best gedaan om ervoor te zorgen dat ze de basismiddelen konden leveren. Ondanks de lockdown in Spanje, hebben supermarkten er ook tijdens de Semana Santa voor gezorgd dat er voldoende broodjes, chocola, snoep en ingrediënten voor het maken van ‘torrijas’ aanwezig is.

Een ding waarin supermarkten niet dezelfde koers in varen zijn de openingstijden. Elke autonome regio in Spanje hanteert eigen regels als het hierom gaat. In sommige regio’s zijn supermarkten wel vier dagen achter elkaar gesloten. Ondanks het feit dat elke supermarkt dit voor zich bepaalt, zorgt het langer sluiten van supermarkten wel voor extra drukte op de dagen dat supermarkten wel open zijn.

Om het boodschappen doen makkelijker te maken staat hieronder een overzicht van de voornaamste supermarkten in Spanje tijdens de Semana Santa:

Mercadona

De Mercadona zal vandaag en zondag zijn gesloten en is morgen, zaterdag 11 april, geopend voor klanten van 9.00 uur tot 19.00 uur. In de gemeentes waar het op maandag een feestdag is, zullen we winkels aldaar gesloten blijven.

Carrefour

De Carrefour is vandaag open van 9.00 uur tot 15.00 uur en morgen van 09.00 uur tot 21.00 uur. In sommige regio’s, zoals Andalusië en Castilië en León, zal de Carrefour vandaag helemaal gesloten blijven. In de regio’s waar paasmaandag (Lunes de Pascua) een feestdag is, zal de Carrefour wel gewoon geopend zijn, hoewel er in veel Carrefour-winkels sprake zal zijn van aangepaste openingstijden (meestal van 9.00 uur tot 15.00 uur). De supermarkt heeft op zijn website een tool geplaatst waarmee klanten voor hun Carrefour-winkel kunnen controleren wanneer deze open is.

DIA

De DIA-supermarkten zijn vandaag en zaterdag in verschillende autonome regio’s gewoon geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur. In sommige regio’s zullen DIA-supermarkten vandaag wel de hele dag hun deuren sluiten en morgen weer open gaan. Zondag is DIA geopend van 9.00/10.00uur tot 14.30 uur. Om er zeker van te zijn dat een DIA-supermarkt open is, biedt ook deze keten een zoektool op hun website.

Alcampo

De Alcampo-supermarkten zullen tijdens de feestdagen wel gewoon geopend zijn, maar hanteren verschillende openingstijden. De meeste winkels zijn geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur, maar om er helemaal zeker van te zijn dat je niet voor een dichte deur staat, biedt ook Alcampo een tool om de openingstijden van zijn winkels te controleren.

Lidl

De Lidl zal vandaag, zondag en maandag in een aantal regio’s zijn geopend (afhankelijk van de regionale wetgeving). De Lidl-supermarkten volgen hierin het beleid van de autonome regio en passen zeer waarschijnlijk hun openingstijden aan. Ook Lidl biedt zijn klanten een zoektool om de openingstijden van de winkels te controleren.

Dit vind je misschien ook leuk